Başkan Hacısüleyman, Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonuna vurgu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk’ü en büyük devlet adamlarından biri yapan özelliği, 'Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun iktisadi zaferlerle taçlandırılmadıkça sonuçsuz kalır' sözünde ifade bulan vizyonudur. Atatürk, sadece zafer kazanmış bir komutan değil; aynı zamanda yeni bir devlet kurup, Türkiye Cumhuriyeti’ni kısa sürede yükselten bir liderdir” dedi.

Ekonomik Mücadelenin Temelleri

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Büyük Taarruz’un askeri zaferle sonuçlanan son aşama olduğunu ve hemen sonrasında başlayan ekonomik mücadelenin ilk adımlarını attığını ifade eden Hacısüleyman, “Atatürk’ün vefatına kadar hızlı ve kararlı bir atılım süreci yaşadık. Ancak sonrasında yaşanan inişli çıkışlı yıllar, sanayileşme hamleleri, 1980 kararları ile dışa açılma ve liberalleşme, Gümrük Birliği anlaşması ve 2000’lerdeki istikrarlı dönem ülkemizin gelişimine önemli katkılarda bulundu. Darbeler, krizler ve küresel finans sorunları gibi engeller de yaşadık. Bu uzun süreçte hem kazançlarımız hem de kayıplarımız oldu. Ancak bu zorlukları aşmayı başaran bir milletiz. Bugün, başlangıç noktamızın önünde, ancak hedeflerimize henüz ulaşamadık. Şu anki şartlar bizi 'müreffeh ülkeler' seviyesine getirebilmek için yetersiz. Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünde, Atatürk’ün işaret ettiği 'ekonomik zafer' için hâlâ uzun bir yolumuz var. Bu yolun temel taşları; istikrarlı ekonomi, daha fazla demokrasi ve sağlam bir eğitim sistemidir” diye konuştu.

Zaferin Yıldönümünde Saygı ve Minnet

Başkan Hacısüleyman, bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan 30 Ağustos Zaferi’ni büyük bir onur ve gurur içinde kutladıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun mihenk taşı olan bu mücadelede, ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Kaynak: DHA