Kent genelinde hizmet veren 7 farklı Çocuk Gelişim Merkezi, bu yıl da çocuklara kaliteli eğitim ve destek sunmak için hazır durumda.

Mardin’de Tarlaya Uçan Hafif Ticari Araç Araçtaki 3 Kişi Yaralandı Mardin’de Tarlaya Uçan Hafif Ticari Araç Araçtaki 3 Kişi Yaralandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’un yeni gelişim bölgesi olan Atatürk Mahallesi’nde açtığı 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nin yanı sıra Adile Teyze, Münir Özkul, Tarsus Begonvil, Halkkent Çocuk Gelişim Merkezleri ve Tarsus Yenice Yaşar Bayboğan ile Gülnar Çocuk Atölyesi hizmet veriyor. Bu merkezlerden bugüne kadar binin üzerinde çocuk faydalandı. Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla, daha fazla çocuğa ulaşmak ve hizmet vermek için Çocuk Gelişim Merkezleri’nin sayısının artırılması planlanıyor.

‘Son 4 Yılda Yaklaşık Bin Öğrenciye Hizmet Verdik’

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Çocuk Gelişim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, 9 Eylül’de başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Yıl boyunca aktif olarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Yaz ve kış okullarımız ile başlangıç etkinliklerimiz sürüyor. 9 Eylül itibarıyla tüm Çocuk Gelişim Merkezlerimiz eğitim-öğretim dönemine başlayacak” dedi.

Son 4 yıl içinde yaklaşık bin öğrenciye hizmet verdiklerini ifade eden Tanışık, çocukların gelişim özelliklerini destekleyen aktiviteler düzenlediklerini ve ebeveynlere danışmanlık hizmetleri sunduklarını aktardı. Tanışık ayrıca, Eylül ayında aktif hale gelecek Tömük Çocuk Gelişim Merkezi ile Yusuf Kılıç, Kurdali ve Silifke Çocuk Gelişim Merkezleri projelerinin tamamlanmasını beklediklerini belirterek, bu yeni merkezlerle daha fazla çocuğa ve aileye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

‘420 Anneden İstihdamına Destek Verdik’

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri, 2020 ile 2024 yılları arasında verdiği hizmetlerle 420 annenin istihdamına da katkıda bulundu. Tanışık, “Çocuk Gelişim Merkezlerinde son 4 yıl içinde yaklaşık bin çocuğa hizmet verirken, aynı zamanda 420 kadının istihdam sürecine destek olduk. Çocuklarını merkezlerimize bırakan anneler, işlerine gönül rahatlığıyla dönebildiler” diye konuştu.

Kaynak: DHA