Raporda belirtildiği üzere, saat 16.20 sıralarında Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi'nde rutin polis denetiminde bulunan 34 GBN 204 plakalı bir otomobilin içindeki 3 şüpheli, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlamıştır. 

Şüpheliler, polis tarafından başlatılan kovalamaca sırasında otomobille bir iş yerine dalmışlardır. Aracı terk eden şüpheliler, yaya olarak kaçmaya devam etmişlerdir. Kısa süren bir kovalamacadan sonra, şüpheliler yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Elazığ’da Konteynerde Yangın; 2 İşçi Dumandan Etkilendig Elazığ’da Konteynerde Yangın; 2 İşçi Dumandan Etkilendig

Olayla ilgili güvenlik kamerası ve vatandaş kayıtları da mevcuttur. Güvenlik kamerasında, şüphelilerin otomobille iş yerine dalması görülürken, çevredeki vatandaşlar da gözaltına alınma anlarını cep telefonu kameraları ile kaydetmiştir.

Polis, şüphelilerin kimlik ve suç kayıtlarını incelemekte ve soruşturma devam etmektedir. Şüphelilerin neden kaçtığı, hangi suçları işledikleri ve elde edilen deliller üzerinde çalışmalar sürmektedir. 

Başakşehir'deki bu olay, polis denetimlerine direnen ve kaçmaya çalışan şüphelilerin yakalanması ile sonuçlanmıştır. Güvenlik güçlerinin etkin müdahalesi sayesinde, şüpheliler kısa sürede yakalanabilmiştir. Ancak olay, kaçış sırasında iş yerine zarar verilmesi ve sivil halkın güvenliğinin tehlikeye atılması gibi ek sorunları da beraberinde getirmiştir. Polis, soruşturmanın tüm boyutlarını aydınlatmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Kaynak: DHA