5 Metreden Düşen 3 Yaşındaki Ömer Erdem, Sundurma Demiri Sayesinde Kurtuldu 5 Metreden Düşen 3 Yaşındaki Ömer Erdem, Sundurma Demiri Sayesinde Kurtuldu

Tatbikat sırasında, yerde meydana gelen bir parça canlandırıldı ve madenci işçileri sığınma bölgeleri kurtarıldı.

Çayeli Bakır İşletmeleri sahasında, AFAD, UMKE, AKUT, JAK ve maden kurtarma ekipleri ile sağlık ekiplerinin katılımıyla düzenlenen tatbikatta, trafik kazası ve yer altı yangın senaryoları düzenlendi. Tatbikata Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, AFAD Rize İl Müdürü Mehmet Salih Avcı ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi de katıldı.

Tatbikat senaryosuna göre, maden otoparkında bir iş makinesi ile çarpışan otomobildeki iki kişi yaralanırken, maden ocağında yangın meydana geldi. Yangın sırasında üç işçi sığınağı saklandı. İhbar üzerine AFAD, UMKE, JAK, jandarma ve 112 sağlık ekipleri ile Çayeli Bakır'a ait maden kurtarma timi olayını yerine intikal etti. Ekipler, otomobildeki yaralıları kurtarırken, yangına müdahale edilerek söndürüldü. Sığınma odalarındaki işçiler de güvenli bir bölgeye ulaştırıldı.

"Umarım Böyle Kötü Olaylarla Karşılaşmayız"

Madenin genel müdürü Murat Güreşçi, sürekli tatbikatlar yaparak acil müdahaleyi daha iyi bir koordinasyon sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Güreşçi, "En kritik durumda, yer altında çıkan bir stokta sığınma istasyonuna ulaşan yaralıya nasıl ulaşabiliriz. Ayrıca, bir araç içinde sıkışmış mankeni nasıl çıkarabilirizi tatbikatta gösterdik. Ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalıştı. En kötü durumda hazırlıklı olmamız gerekiyor. Umarım böyle kötü olaylarla karşılaşmayız" tasarruf kullanıldı.

"Her Zaman Hazır Olmamalıyız"

Tatbikatı'yı izleyen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, yer altında okunan bilginin sahibinin kullanımının önemine değindi. "Daha çok saha kazaları, insan kurtarmalar, yangınlar ve hayvan kurtarmalarda belediyenin itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yerinde daha iyi anlamış olduk. Umarım olağanüstü bir durumla karşılaşmayız. Umarım her gün hazır olacağız ve büyük bir olay yaşamayız" dedi.

Kaynak: DHA