Ayrıca tanıklar arasında yer alan ağabey Baran Güran'ın da aralarında bulunan bazı kişilerin beyanlarındaki eksiklikler ve baba Arif Güran'ın müşteki olarak sistem kaydı için zorla getirme emrinin kaldırılmasına da karar verildi.

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesinde gezici Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ın cesedi, 19 gün sonra dere ortamında çuval içinde bulundu. Soruşturma tutuklandıan 12 şüpheliden 4'ü hakkında, Narin'e ait DNA ve kıl örneklerinin bulunduğu amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile cesedi dere doğumlarını taşıdığını kabul etmeyen komşuları Nevzat Bahtiyar'ın olayı anında aynı evde tespit edildi. Bu kişiler hakkında 'iştirak halinde kayıtlara karşı kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianame, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Zorunlu Müdafi Talebi

Mahkeme, 7 Kasım'da duruşma için sanık Nevzat Bahtiyar'a atfedilen suçun ceza miktarı nedeniyle CMK 150/3 gereğince zorunlu müdafi atanması gerektiğini belirtti. Duruşma hazırlığı sırasında bahtiyar için dosyaya herhangi bir avukatın vekalet vermediği tespit edilirse, Diyarbakır Baro Başkanlığı'na zorunlu müdafi görevlendirilmesi için yazı yazılmasına karar verildi.

Çatak'ta Kışın Enerji Kesintilerini Önlemek İçin Alternatif Enerji Nakil Hattı Çekildi Çatak'ta Kışın Enerji Kesintilerini Önlemek İçin Alternatif Enerji Nakil Hattı Çekildi

Mahkeme ayrıca tanıkların beyanlarının toplanması için Narin'in babası Arif Güran'ı müşteki olarak sisteme kaydedip, zorla getirme emri düzenlenmesine de onay verdi.

Kaynak: DHA