EĞİTİM

Bakan Tekin: Küresel Adalet ve Hukukun Sağlanması İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bağımsızlık mücadelesine olan bağlılıklarını vurgulayarak, "Bizler, bağımsızlık uğruna canını ortaya koyan bir millet olarak, dünyanın dört bir yanında adaletin ve hukukun sağlanması için sürekli çaba gösteriyoruz," dedi.

Abone Ol

Bakan Tekin, Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki Diriliş Kampı Tesisleri'nde düzenlenen 'İnsan Hakları Eğitim Kampı'na katıldı. Kampta gençlerle bir araya gelerek, insan hakları ve toplumsal sorumluluk bilincinin artırılması üzerine sohbet eden Tekin, tecrübelerini gençlerle paylaştı. Osmanlı'dan günümüze kadar olan süreçte demokrasi ve insan hakları konusundaki gelişmeleri anlatan Tekin, Türkiye’deki antidemokratik yapılarla ve vesayet odaklarıyla yapılan mücadelelerden de bahsetti. Özellikle, dershanelerin kapatılması ve FETÖ’ye karşı yürütülen mücadeleye dair bilgiler sundu.

Öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılının ilk dersinde "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla yapılan açılış dersini hatırlatmaları üzerine Bakan Tekin, "Zulme karşı durmak ve mazlumun yanında olmak, bizim inancımızın bir gereğidir. Bağımsızlığını canı pahasına savunan bir millet olarak, dünyanın her köşesinde adalet ve hukuk için mücadele ediyoruz. Filistinli kardeşlerimize yönelik yıllardır süren zulme karşı, çocuklarımıza bağımsızlık mücadelesini anlatmak ve adaletsizliklere karşı insanlığın sesi olabilecek bir nesil yetiştirmek amacıyla, okullarımızda Çanakkale ve Gazze temalı dersler düzenliyoruz. Bu uygulamamızdan çok olumlu geri dönüşler aldık," şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, insan hakları ve hürriyetler kapsamında ders müfredatından ötekileştirici ve ayrıştırıcı unsurların çıkarıldığını ve ders kitaplarının inanç gruplarına saygıyı temel alan bir anlayışla hazırlandığını da belirtti.