Şimşek, güçlenen finansal istikrar ve ekonomideki dengelenmenin etkisiyle, son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde bir düşüş öngördüklerini belirtti. Bu çerçevede, yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son enflasyon verilerine atıfta bulunarak, "Dezenflasyon süreci belirginleşiyor. Yıllık enflasyon son üç ayda 23,5 puan azalarak yüzde 52 seviyesine indi. Ağustos ayında aylık enflasyon yüzde 2,5, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 olarak gerçekleşti. Ayrıca, aylık gıda enflasyonu dört yıl aradan sonra negatif bir değer aldı" dedi.

TÜİK: Ağustosta En Yüksek Reel Getiri Külçe Altında Sağlandı TÜİK: Ağustosta En Yüksek Reel Getiri Külçe Altında Sağlandı

Şimşek, enflasyonun yıllık hedeflerle uyumlu bir şekilde ilerlemesi için kararlılıklarının sürdüğünü vurguladı ve "Düşen enflasyon oranları, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması gerektiğini" belirtti.

Kaynak: DHA