ABS Yapı'dan Mimari ve Mühendislik Ofislerine Özel 'Öğlen & Öğren' Etkinlikleri ABS Yapı'dan Mimari ve Mühendislik Ofislerine Özel 'Öğlen & Öğren' Etkinlikleri

Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon verileri ışığında, yılın son çeyreğinde aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş öngördüklerini belirtti.

Bakan Şimşek, enflasyonun son üç ayda 23,5 puan düştüğünü ve yıllık enflasyonun yüzde 52'ye gerilediğini ifade etti. Ayrıca, ağustos ayında aylık enflasyonun yüzde 2,5 olarak gerçekleştiğini ve yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç enflasyon oranının yüzde 1,4 olduğunu kaydetti. Gıda fiyatlarının, dört yıl aradan sonra ilk kez negatif değer gösterdiğini vurguladı.

Finansal istikrarın güçlenmesi, ekonomik dengelenme ve iyileşen beklentiler doğrultusunda, son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş öngörüldüğünü belirten Bakan Şimşek, bu gelişmelerin yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini sağlayacağını ifade etti. Program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılıklarının sürdüğünü vurgulayan Şimşek, özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: DHA