Kurum, “Ebrar Sitesi'nin yerine inşa ettiğimiz yaklaşık 770 konutun yapımını yerinde inceledik. Maalesef kaybettiğimiz vatandaşlarımızı geri getiremeyiz ancak onların anısına sahip çıkmak, Ebrar Sitesi’ni yeniden hayata geçirmek bizim için büyük bir öneme sahip. Yıl sonuna kadar bu projeyi tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz ve 6 Şubat'taki yıl dönümünde Ebrar Sitesi'nde herkesin evlerine kavuşmasını hedefliyoruz” dedi.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş’taki deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan şehirde yapılan konut ve iş yerleri hakkında bilgi alan Bakan Kurum, 11 ilde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu illerde 153 bin işçi, mühendis ve mimarın aralıksız çalıştığını belirten Kurum, son afetzede evine yerleşene kadar bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

‘Konut Teslim Sayımız Yıl Sonuna Kadar 39 Bine Ulaşacak’

Bakan Kurum, “Bugün itibarıyla 11 ilde 302 bin yeni konut ve iş yerinin inşasını başlattık ve bu kapsamda 76 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Eylül ayında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu sayıyı 100 bine çıkaracağız. Yıl sonunda hedefimiz, 200 bin vatandaşımızın yeni konutlarında güvenli ve huzurlu bir yaşam sürmesini sağlamak. 2025 yılı itibarıyla ise 11 ilimizde tüm depremzedeleri yeni konutlarına yerleştireceğiz. Şehirlerimiz yeniden güçlenecek ve bu bölgedeki 14 milyon insanımız refaha kavuşacak. Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 17 bin 592 konut ve iş yeri tamamlandı. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 39 bine çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Kapalı Çarşı’nın İnşaatı Yakında Başlayacak

Kahramanmaraş’ın tarihi ve ticari merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı’nın yeniden inşası için de çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirten Bakan Kurum, “Kapalı Çarşı’nın projeleri tamamlandı ve TOKİ Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle inşaat sürecini başlatacağız. Ayrıca, Doğukent ve Güneşevler Mahalleleri’ndeki yüksek yapıların kat yüksekliklerini düşürerek, örnek yaşam alanları oluşturacağız. Eylül ayında bu projelerin inşasına başlayacağız” dedi.

‘Ebrar Sitesi İçin Tüm Kahramanmaraş Seferber Oldu’

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Bakan Kurum, Ebrar Sitesi’ndeki büyük acıya da değinerek, “Ebrar Sitesi’nde 1000’in üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Ancak yıkılan binaların yerine yenileri inşa ediliyor. Tüm Kahramanmaraş, Ebrar Sitesi için seferber oldu. Bu acıların bir daha yaşanmaması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ebrar Sitesi’ni yıl sonuna kadar tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz ve böylece bu bölgedeki acıların üstesinden gelmeye çalışacağız” dedi.

Kaynak: DHA