Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon Hatay'da Aranan Şüphelilere Operasyon

Türkiye'nin geleceğini inşa edecek, hayallerini ufkun ötesine taşıyan gençlerimiz var" dedi. Bakan Kacır, Antalya'nın ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları Finali'nde bulundu. Etkinlikte, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Kemal Çelik ve Tuba Vural Çokal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ve AK Parti İl Başkanı Ali Çetin de yer aldı.

"TEKNOFEST Yıl Yıl Kendi Rekorlarını Kırıyor"

Bakan Kacır, TEKNOFEST'in 2018 yılından bu yana sürekli olarak büyüdüğünü ve kendi rekorlarını tazelediğini vurguladı. "2018’de başladığımız bu yolculukta ilk yıl 14 yarışmada 4 bin takım ve 1 milyon genç yarışmıştı. Bu yıl ise 49 farklı yarışmada 770 bin takım ve 1.6 milyon genç katıldı. TEKNOFEST, her yıl kendi rekorlarını kıran ve dünya çapında yeni rekorlar oluşturulan bir etkinlik haline geldi" şeklinde konuştu.

"Türkiye, Gelişmiş Bir AR-GE Ordusuna Sahip"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Türkiye'nin teknoloji ve AR-GE alanındaki gelişimini detaylandırarak, “Son 22 yılda, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde teknoparkların sayısını iki adet teknoparktan 202’ye çıkardık. Teknoparklarda faaliyet gösteren firma sayısını yaklaşık 60’tan 15 bin 500’e yükselttik. Türkiye, şu anda 270 binin üzerinde AR-GE uzmanına sahip bir ülke" dedi. Bakan Kacır, TEKNOFEST aracılığıyla bu AR-GE ordusuna her yıl yeni yetenekler kazandırdıklarını belirtti.

"Gençlere 85 Milyon TL Destek Sağlıyoruz"

Bu yıl TEKNOFEST için 30 milyon lira ödül ve 55 milyon lira malzeme desteği sağladıklarını anlatan Bakan Kacır, "Gençlerin önündeki engelleri kaldırmak ve projelerine destek olmak bizim için büyük bir anlam taşıyor. Bu yıl ilk kez kuantum teknolojileri, nükleer enerji teknolojileri, yapay zeka büyük dil modeli ve hava savunma sistemleri yarışmaları düzenliyoruz" dedi.

"Türkiye'nin Dört Bir Yanında Heyecanı Taşıyoruz"

Bakan Kacır, TEKNOFEST’in bu yıl sadece Antalya'da değil, İzmir, Isparta, Mersin, Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Kocaeli gibi şehirlerde de düzenlendiğini ifade ederek, "Bu finaller, Türkiye'nin dört bir yanına bu heyecanı taşıdı. Antalya’daki 25 yarışma finali, heyecanın zirveye çıktığı anlar olacak. Burada geleceğin büyük bilim insanları ve teknoloji liderleri yetişiyor. Alper Gezeravcı gibi tarihi adımlar atacak gençlerimizi bu platformda görmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: DHA