İki gün sürecek olan şampiyonanın başlangıç seremonisi, Edirne Valisi Yunus Sezer ve Avrupa Kürek Federasyonu Başkanı Annamarie Phelps tarafından gerçekleştirildi. Organizasyona, 28 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katılıyor ve Türkiye'nin kürek tarihindeki ilk uluslararası etkinlik olarak öne çıkıyor. Şampiyona, kadınlar dört tek kürekçilerin yarışmalarıyla başladı.

Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri Türk-Kore Kültür İletişim Derneği'nin Depremzedelere Yardım Faaliyetleri

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Meriç Nehri'nde düzenlenen şampiyonanın gerçekleştirilmesi için uzun ve zorlu bir süreç geçirdiklerini belirtti. Ertürk, “Bu süreç, parkurun yapımını da kapsıyordu. 27 ülkenin oyuyla İtalya ve Almanya'yı geride bırakarak şampiyonanın burada yapılmasını sağladık. Açılış töreni dün Valimizin katılımıyla yapıldı ve Türkiye'de resmi olarak şampiyona başlamış oldu. Bayrağımız, gelecek yıl düzenlenecek şampiyonaya teslim edilecek. Bugün eleme ve sıralama yarışları yapılacak, akşam ise yarı finaller gerçekleşecek. Finaller yarın yapılacak ve tüm gün boyunca 28 ülkenin mücadelelerine tanık olacağız” dedi.

Avrupa Kürek Şampiyonası Düzenleme Komitesi Başkanı Nesim İba, 600'e yakın sporcunun katıldığı ön eleme ve sıralama yarışlarının başladığını belirtti. İba, “Bu organizasyonun bir su damlasıyla başladığını düşünürsek, bugün geldiğimiz nokta büyük bir başarı. 28 ülkenin sporcularının yarıştığı bu etkinlikte çok heyecanlıyız ve gurur duyuyoruz. Şehrim ve ülkem adına büyük bir mutluluk yaşıyorum. Gelecek yıl Balkan Şampiyonası için de benzer bir katılım bekliyoruz ve organizasyon çalışmalarına başladık. Bu tecrübe ile daha büyük şampiyonaları ağırlamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Sporcuların, Meriç Nehri’ndeki parkurda yarışmanın kendileri için yeni bir deneyim olduğunu belirten İba, parkurun büyük ve eşitlikçi bir yapıya sahip olduğunu, rüzgardan etkilenmeyen tasarımıyla adil bir yarış ortamı sunduğunu ifade etti. Ayrıca, parkurun şehre yakınlığı ve tesislerin olanaklarının memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Şampiyona, bugün saat 16.00'ya kadar sürecek sıralama müsabakalarıyla devam edecek ve yarın final yarışları gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA