Bakan Kacır, Gebze'de düzenlenen Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması'nın final etabında, etkinliğin Türkiye'nin teknolojik gelişiminde ne kadar etkili olduğunu vurguladı.

20-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen yarışmada Bakan Kacır, otonom sürüş teknolojisiyle donatılmış elektrikli otobüs Otonom e-Atak'ı test etti ve parkurda bir yolculuk gerçekleştirdi. Kacır, yarışmaların Türkiye’nin teknolojik yetkinliğini artırdığına dikkat çekerek, Türkiye'nin artık teknoloji geliştirme yarışında öncü bir ülke haline geldiğini belirtti.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Bakan Kacır, Türk mühendisliğinin geldiği noktayı örnekleyerek, yerli üretim ve ihracat konusundaki başarıları anlattı. Ayrıca, TEKNOFEST yarışmalarında başarılı olan gençlerin, gelecekte pek çok yenilikçi projeyi hayata geçireceklerini ve bu süreçte TEKNOFEST’in önemli bir rol oynadığını ifade etti. Bu yıl 30 milyon liradan fazla ödül ve 55 milyon liradan fazla malzeme desteği sağlandığını belirten Kacır, yarışmaların Türk gençliğinin potansiyelini ortaya çıkardığını ve Türkiye’nin 'Türkiye Yüzyılı' hedefine ulaşmasını sağlayacak adımların atılacağını söyledi.

Kaynak: DHA