CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Üç yıl boyunca, su arıtma cihazlarının atık sularını kullanarak binlerce bitki ve ağaç yetiştiren Er, taşlık ve çölü andıran sokağı yeşillendirdi.

Er, Şehzadeler'deki Sağlık Çarşısı'nda yer alan 19 eczaneden atık suları toplayarak, bu sularla çarşının arka sokağında kurduğu bahçeyi suluyor. Günlük 1 ton su kullanarak, bu yöntemle su israfını önledi. "Suyu israf etmemek benim için çok önemli" diyen Er, bahçesinde yetiştirdiği bitkileri çocukları gibi gördüğünü ve suyun her damlasının değerli olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu suyun çevresel sorunlar nedeniyle gittikçe daha kıymetli hale geldiğini belirtti.

Fahrettin Er, çevre bilincini artırmak adına, su arıtma cihazlarının atık sularını kullanmanın faydalarını vurgulayarak, diğer insanlara da bu yöntemleri uygulamaları çağrısında bulundu. "Suyu boşa harcamadan kullanmalıyız. Bu suyla ağaçlandırma yaparak, yaşadığımız yerleri yeşil bir cennete dönüştürebiliriz" dedi. Ayrıca, masraflarını karşılamak için eczanelerden çıkan kartonları toplayarak, bu kartonların gelirini sulama hortumları ve gübre almak için kullandığını ifade etti.

Kaynak: DHA