Toplantıda, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu ve yerel iş dünyası temsilcileri hazır bulundu.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Toplantıda konuşan Bakan Işıkhan, temel hedeflerinin enflasyonu kontrol altına alarak, kalıcı istihdam ve refah artışı sağlamak olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, "Bu noktada işverenlerimizin karşılaştığı zorlukları azaltmak ve bürokratik yükü hafifletmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

"Enflasyonla Mücadele ve İstihdam Artışı"

Bakan Işıkhan, teşvik ve desteklerle işletmelerin büyümesine ve istihdamın artmasına katkıda bulunduklarını ifade ederek, "Türkiye Yüzyılı hedefimiz doğrultusunda ekonomik kalkınmamız için yoğun bir çalışma dönemindeyiz. Enflasyonu kontrol altına almak, kalıcı istihdam ve refah artışı sağlamak temel hedefimizdir" dedi. Ayrıca, İŞKUR aracılığıyla işverenlerin aradığı elemanı bulmasına yardımcı olduklarını ve İş-Pozitif projesiyle iş arayanlar ve işverenler arasındaki bağlantıyı hızlandırdıklarını belirtti.

"Yerli İstihdamı Artırma Çabamız Sürüyor"

Bakan Işıkhan, ayrıca iş kanunlarını güçlendirme ve revize etme sürecinde olduklarını vurguladı. Sosyal güvenlik, ihracat ve savunma sanayiindeki başarıları örnek göstererek, "Türkiye'nin çalışma hayatını, yüzyıllık vizyonumuza uygun hale getireceğiz. İşgücü Uyum Programı ile ev hayatı ve iş hayatını uyumlu hale getirecek yeni bir modeli uygulamaya koyduk" dedi.

Son olarak, Türkiye’nin uzun vadeli kalkınma planlarına değinen Bakan Işıkhan, "Türkiye artık 5 yıllık değil, 100 yıllık kalkınma planları yapan bir ülke haline gelmiştir. Bu güzel gelişmeleri sizlerin desteğiyle daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA