Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Bayraktar, geçmişte girilemez olarak değerlendirilen bölgelerde ülkenin yıllarca terörle engellendiğini, ancak şimdi bu bölgelerde yaklaşık 3 bin gence istihdam sağlandığını belirtti.

Balıkesir’deki 'Türkiye Buluşmaları' etkinliği kapsamında açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji alanında bağımsızlığını sağlamaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik adımlar attıklarını vurgulayan Bayraktar, ülkenin cari açık sorununu ve enerji dışa bağımlılığını azaltma hedefinde olduklarını belirtti.

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Gabar’da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretmeye devam ediyoruz. Günde 47 bin varili aşan bir üretim gerçekleştirdik. Geçmişte girilemez olarak nitelendirilen bu bölgelerde, terörle engellenmiş alanlarda, bugün 3 bine yakın gencimize istihdam sağlıyoruz" dedi. Ayrıca, Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan doğal gaz rezervlerinin önemine dikkat çekti ve 2020’deki büyük keşfi hatırlatarak, günlük 6 milyon metreküp üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Bayraktar, hedeflerinin büyük olduğunu ve doğal gaz talebinin sürekli arttığını belirtti. Karadeniz’de yeni bir deniz üssü kurarak üretimi iki katına çıkaracaklarını ve bu üssün 2026'da üretime başlayacağını açıkladı. Türkiye'nin bor rezervleri ve bor karbür üretimi konusundaki stratejileri hakkında bilgi veren Bayraktar, borun hem enerji hem de tarım sektörlerinde kullanılmasının önemine değindi.

Kaynak: DHA