Mahalleli tarafından elleri plastik kelepçe ile bağlı olarak bulunan çocuk hastaneye kaldırılırken, baba H.A.’yı linç edilmekten polis ekipleri kurtardı.

Olay, Artuklu ilçesi Savur Kapı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Mahalle sakinleri, Suriyeli H.A.'nın madde bağımlısı olduğu iddia edilerek, oğluna işkence yaptığı bilgisiyle polise ihbarda bulundu. Polis ekipleri, H.A.'nın evinde arama yaptı ve çocuk, elleri plastik kelepçe ile bağlı olarak bulundu. Hemen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Baba H.A., mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. Linç girişiminde bulunmak isteyen kalabalığı polis ekipleri engelledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Anne de Gözaltına Alındı

Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada

Oğluna işkence yaptığı iddia edilen Suriyeli H.A.'nın eşi de polis tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinlerinden Behçet Kaymaz, çocuğun iki aydır işkence gördüğünü belirterek, “Çocuğun babası madde bağımlısı ve Suriyeli. Yaklaşık iki aydır bu eve geldiler ve çocuğa işkence uyguluyorlar. Gözaltına alınan babanın, karakolda işkence yaptığını itiraf ettiğini duyduk. Kendi sözleriyle ‘ben çocuğuma işkence yapıyorum’ demiş. Dün, mahalledeki çocuklar bize çocuğa işkence yapıldığını söyledi. Hemen eve gidip kapıyı kırarak içeri girdik, çocuğu dışarı çıkardık. Ona su ve yemek verdik. Polis ekiplerini çağırdık ve onlar olaya müdahale etti. Çocuk hastaneye, anne ve baba ise karakola götürüldü. Şimdi çocuğun devlet korumasına alınmasını ve anne-babanın en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: DHA