Abdullayev, tablosunda hedef tahtasını bilerek boş bıraktı ve tablonun tamamlanması için Dikeç'ten atış yapmasını bekliyor.

Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması Dilan Çıtak Tatlıses'in Polis Memurlarıyla Tartışması

Abdullayev, Paris'teki olimpiyatlarda dikkat çeken ve gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in resmini yapma kararını, Dikeç'in mütevazi kişiliği ve etkileyici duruşu nedeniyle aldığını ifade etti. Ressam, "Duruşu ve tavrı beni etkiledi. Bir müzisyen duygularını şarkıyla, bir şair şiirle ifade eder. Ben de resim yaparak saygımı dile getirmek istedim" dedi.

Resmin sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü belirten Abdullayev, "Çalışmalarımı hızlı bir şekilde yapıyorum. Bu yeni konseptimde resmi 3 saat içinde tamamladım. Sosyal medyada çok olumlu tepkiler aldım ve birçok kişi resmi satın almak istedi. Ancak bu tabloyu Yusuf Dikeç’e hediye etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Abdullayev, tablonun hedef tahtasını boş bırakmasının bilinçli bir tercih olduğunu ve "Bu tabloyu Yusuf Dikeç’e hediye etmek istiyorum. Belki burada hedefi 12’den vurarak resmi tamamlar" dedi. Ressam, Dikeç’in bu tabloyu kendi duvarında görmeyi hak ettiğini düşünüyor.

Kaynak: DHA