GÖKSUR, Mavi Vatan’ın güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynayacak ve silahlı veya silahsız insansız hava araçları, gemi savar füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi çeşitli tehditlere karşı etkin bir koruma sağlayacaktır.

ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen GÖKSUR, hava ve füze savunma alanındaki tecrübe ve ileri teknolojiyi kullanarak tehditlere karşı savunma görevini üstlenecektir. Özellikle satha yakın uçan tehditlere karşı tasarlanan GÖKSUR, donanmanın savunma yeteneklerini güçlendirecektir. Sistem, 360 derece tehdit imha kapasitesine sahip olup, yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermilerle donatılmıştır ve çoklu hedef önleme yeteneği sunmaktadır.

GÖKSUR, bağımsız çalışabilen veya platforma entegre edilebilen bir yapıdadır. Veri bağı ile ara safha güdümü ve yüksek tek atım önleme olasılığı gibi gelişmiş özelliklere sahiptir. Ayrıca, modüler tasarım yaklaşımıyla farklı konfigürasyonlara uyum sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

GÖKSUR, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen GÖKSUR IIR füzesini kullanmaktadır. Bu füze, BOZDOĞAN hava-hava füzesinin deniz platformlarına uyarlanmasıyla birlikte çift yönlü veri bağı ve dik atım yeteneği gibi özellikler kazanmıştır. GÖKSUR IIR füzesinin rüzgâr tüneli testleri TÜBİTAK SAGE altyapısıyla tamamlanmış olup, atışlı test aşamasına geçilmiştir. Kısa süre içinde atışlı testlerin tamamlanmasıyla birlikte GÖKSUR'un Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Kaynak: DHA