Karşıyaka Altyapısında Birand Yaytaş Dönemi Başlıyor Karşıyaka Altyapısında Birand Yaytaş Dönemi Başlıyor

İzmir'deki Atletizm Yüksek Performans Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Çintimar, "İzmir'de Türk atletizminin 2024 sezonunun zirvesini yaşıyoruz. Olimpiyatlarda mücadele eden 16 sporcumuz burada yarışacak. Ligimiz 37 yıllık bir geçmişe sahip. Türkiye'nin yetiştirdiği genç atletlerle liglerimizin kalitesi her geçen yıl artıyor. 1987'den önce organizasyonlar bireysel olarak yapılırken, sonrasında ligler kuruldu ve son 5 yıldır Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu takımları da ligimize dahil oldu," dedi.

Takım sayısının Anadolu genelinde yayılmasının önemini vurgulayan Çintimar, "Takımlarımızın ve sporcularımızın artışı bizi çok memnun ediyor. Olimpiyatlarda 5. olan Ersu Şaşma burada en iyi derecelerini yapacaktır. Ayrıca Avrupa şampiyonu Tuğba Danışmaz da burada yarışacak ve bu onun son yarışı olacak. İzmir, bizim için çok değerli. Yüksek Performans Merkezi'nin yanında bulunan 3 atletizm sahası ile ulusal ve uluslararası kamplarımız burada gerçekleştiriliyor," diye ekledi.

"HEDEFİMİZ LOS ANGELES'TA MADALYA"

İzmir'e verdikleri önemi yineleyen Çintimar, "İzmir'de Balkan Şampiyonası düzenledik ve Süper Lig finalini son iki yıldır burada yapıyoruz. Katılan tüm kulüplerimize başarılar diliyoruz. Altyapıya büyük önem veriyoruz. 2028'de Los Angeles'ta düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'nda madalya almayı hedefliyoruz. Bu yıl madalyalarımız çok yakın geçti ve paralimpik yarışmalarda da madalyalar geliyor. Atletlerimiz dünya rekorları kırdılar ve şampiyon oldular. Hepsiyle gurur duyuyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA