Antalya'nın çeşitli bölgelerinde öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda sürdürülen drenaj çalışmaları, şehrin alt yapısını güçlendiriyor. Kış aylarında yaşanabilecek sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla yaz boyunca etaplar halinde gerçekleştirilen yeni altyapı çalışmaları, Kepez Şafak Mahallesi ile Yeşilyurt Mahallesi'ni birbirine bağlayan Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir Caddesi'nde devam ediyor. 500 metrelik caddede gerçekleştirilen çalışmalarda, 1200'lük betonarme borular kullanılıyor. Yaz dönemi boyunca süren bu çalışmalar tamamlandığında, toplam 4 kilometre uzunluğunda yeni drenaj hattı devreye alınarak şehrin altyapısına katkı sağlanacak.

Antalya'nın Ortak Sorunu

Bölgede yaşanan taşkın ve ani su baskınlarının maddi zararlara yol açtığını belirten Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Mehmet Karadeniz, “Yıllardır Şafak ve Yeşilyurt Mahalleleri'nin kesişimindeki bu alanda kot düşüklüğü nedeniyle yağmur suyu büyük zararlara neden oldu. Bahçe duvarları yıkıldı, evler su altında kaldı ve ciddi sıkıntılar yaşadık. Önceki çalışmalardan yeterince verim alamadık, ancak şu anda yürütülen çalışmalar sorunumuzu büyük ölçüde çözecek gibi görünüyor. Bu tür sorunlar sadece bu bölgeye özgü değil, Antalya genelinde yaşanıyor. Bu konuya el atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e teşekkür ediyorum ve çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Başkan Böcek'in Talimatıyla Çalışmalar Başladı

Şafak Mahalle Muhtarı Metin Şimşek, taleplerinin hızlı bir şekilde sonuçlanmasından memnun olduklarını belirterek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkürlerini iletti. Şimşek, “Bu bölgede sürekli su sıkıntısı yaşanıyordu ve önceki çözümler yetersiz kalmıştı. Taleplerimizi Büyükşehir Belediyemize ilettik ve Başkan Böcek bu durumu öncelikli olarak değerlendirdi. Ekiplerine, ‘Bu bölgenin sorununu çözün, su taşkını yaşanmasın’ talimatını verdi. Bu çalışmayla birlikte burada sel, baskın ve taşkın sorunlarının sona ermesini umuyoruz. Yağmur suyu drenaj boruları büyütülüyor ve en iyi şekilde yapılıyor. Artık su taşkınları yaşanmayacak ve araçlar ile yayalar rahatlıkla geçebilecek. Başkanımıza ve ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Sıkıntılar Son Bulacak

Bölgede esnaflık yapan İsmail Tekin, yaşadıkları sorunlara değinerek, “Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir Caddesi’nde esnaflık yapıyorum ve buranın yağmur sorunları bitmek bilmiyordu. Yağışlardan sonra dükkânımızın önünde su birikintileri oluşuyordu ve birçok araç burada sıkışıyordu. Dükkânımız da su baskını tehlikesi yaşıyordu ve yağışlarda ulaşım güçleşiyordu. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu tür sıkıntıların sona ereceğini umuyoruz. Muhittin Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: DHA