Açılış törenine, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyenlerin yanı sıra sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Etkinlik, müzisyen Gizem Öncel'in keman dinletisiyle renklendirildi. Açılış kurdelesini, Yörük Sanayici ve İşinsanları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Mustafa Alper Oral ve sanat galerisinin sahibi Özgür Manici birlikte kesti.

Açılışta konuşan YÖRSİAD Başkanı Mustafa Alper Oral, Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata verdiği önemi vurguladı. Oral, Atatürk'ün "Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur" sözünü hatırlatarak, sanatçı Özgür Manici'yi sanata ve sanatçıya yaptığı katkılardan dolayı tebrik etti. Oral, Antalyalı sanatçılar için yeni bir sergi alanı açılmasının önemine değindi ve galerinin muhteşem eserlerle dolacağını belirtti.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Sanat galerisi ve atölyenin Antalya'nın kültürel yaşamına katkıda bulunacağını ifade eden Özgür Manici, açılış gününün kendisi için büyük bir mutluluk ve heyecan kaynağı olduğunu belirtti. Manici, gelecekte genç sanatçılara eğitim vermeyi ve Antalyalı sanatçılara eserlerini sergileme fırsatı sunmayı planladığını sözlerine ekledi.

Açılış kapsamında düzenlenen ilk sergi, Özgür Manici'nin Kepez Belediyesi Sanat Merkezi'nde eğitim verdiği kursiyerlerinin eserlerine yer verdi. Sergide, 23 genç ve yetişkin sanatçının karakalem, yağlıboya, akrilik boya teknikleriyle oluşturduğu resim, seramik ve heykel eserleri sergilendi. Sergi, 15 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: DHA