Bakanlık ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Atıksu Arıtma Tesisi'ne ait deniz deşarjı hattında Sahil Güvenlik Komutanlığı dalış ekibi tarafından yapılan su altı incelemesinde koyu renkli ve kirletici özellikte atık su çıkışı tespit edildiği bildirildi. Aynı gün Damlataş Plajı mevkisinde de yağmur suyu kanalında benzer kirlilik görüntüleri kaydedildi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekipleri, tesisin standartlara aykırı atık su deşarjı yaptığını ve akışı durdurduğunu belirledi. Ayrıca, Damlataş Plajı'ndaki yağmur suyu hattına yapılan kaçak bağlantılar da tespit edilerek, bu bağlantıların kesilmesi için çalışma başlatıldı.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Yaşanan kirlilik nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne verilen ceza 464 bin 585 TL olarak belirlenirken, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık ekipleri deniz suyu numunelerini analiz ederek, su değerlerinin normale döndüğünü belirledi. İl Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki denetim ve incelemeleri devam ediyor.

Kaynak: DHA