Kazada hayatını kaybeden 9 kişinin cesedi, gerekli incelemelerin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na teslim edildi. Otobüste, Doğubeyazıt'ta bir cenazeye katılmak üzere yola çıkan 8 kişilik Bayar ailesinin bulunduğu öğrenildi. Bayar ailesinin yakınlarından Engin Aydemir, "Dayı kızlarım, eşleri ve çocukları dahil toplam 8 kişi araçtaydı. Bir hafta önce İzmir’den Doğubeyazıt’a cenazeye gitmişlerdi. İzmir’e dönüş yolunda sabah saatlerinde kaza yaptılar. 8 kişiden 3’ü yaralı. Yaralılar telefonla arayarak bizi bilgilendirdiler, 'Kaza yaptık' dediler ve konum göndererek yardım çağrısında bulundular. Diğer kişilerle ilgili henüz bilgi alamadık" dedi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Otobüs Şoförü Hayatını Kaybetti

Ölen 9 kişi arasında otobüs şoförü de yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, kazanın saat 05.00 sıralarında Ankara-Eskişehir otoyolunun 53’üncü kilometresinde gerçekleştiği bildirildi. Açıklamada, "Şehirler arası bir otobüsün yoldan çıkarak köprünün beton kolonuna çarpması sonucu ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Ağrı'dan yola çıkan otobüsün sebep olduğu tek taraflı kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi yaralanmıştır. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, hayatını kaybedenlerin ölü muayene işlemleri tamamlanmış ve olay yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Otobüs şoförünün de hayatını kaybettiği bu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve üç Cumhuriyet Savcısı tarafından titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Kaynak: DHA