Yağış nedeniyle alt geçitler, birçok cadde ve sokak su altında kaldı, bazı ev ve iş yerlerinin zemin katları su bastı.

Başkent’te öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Çankaya, Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde su baskınları yaşandı ve kent genelinde trafik aksadı. Birçok alt geçit ile cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı araçlar su birikintilerinde mahsur kaldı.

Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin önündeki otobüs durağında mahsur kalan bir kişi, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Ayrıca bazı ev ve iş yerlerinin bodrum ve zemin katları su altında kaldı.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Sağanak aralıklarla devam ederken, Ankara Valiliği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Tahlil Çalışmaları Yapıldı

Sıhhiye Köprüsü ve Sıhhiye Yenişehir Pazarı çevresinde su baskınları yaşandı. Su tahliyesi ve tıkanan kanalizasyon mazgallarının açılması için itfaiye ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri çalışma başlattı. Vatandaşlar, iş yerlerine dolan sel suyunu kovalarla tahliye etmeye çalıştı.

Altındağ ilçesine bağlı Dışkapı semtinde sağanak sonrası yolda çökme meydana geldi. Çukuru fark edemeyen bir otomobil sürücüsü, aracı çukura düşürdü ve aracında hasar oluştu.

Kaynak: DHA