Olay, Yayla Mahallesi 1422'nci Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. Apartman yönetimi konusunda tartışma yaşayan Murat Zurnacı ile komşusu Mecnun Ekinci arasında gece yarısı tekrar tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Mecnun Ekinci, yanında getirdiği tabancayı kullanarak Murat Zurnacı, oğlu Mücahit Zurnacı, eşi Şengül Zurnacı ve arkadaşı Mustafa Öztürk’e ateş açtıktan sonra olay yerinden kaçtı.

Çevredeki kişilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan incelemede, Murat Zurnacı, Mücahit Zurnacı ve Mustafa Öztürk’ün hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralanan Şengül Zurnacı ise hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Mecnun Ekinci, Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince saklandığı adreste yakalandı. Olayda kullanılan tabanca da ele geçirildi. Olay yerinde yapılan incelemeler sabah saatlerinde de devam ederken, şüphelinin polis merkezindeki işlemleri sürüyor.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Olayın ardından, Mecnun Ekinci ve Murat Zurnacı’nın yarım saat arayla aynı mahalledeki bakkaldan alışveriş yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Bakkal Kazım Özet, "Taraflar birkaç gün önce tartışmıştı. Dün akşam, hem saldırgan hem de vurulan kişiler buradan alışveriş yaptı. Aralarındaki gerilim görünürde çözülmüş gibiydi, ancak akşam olay gerçekleşti. Saldırgan önce kadını vurmuş, ardından diğerlerine saldırmış. Üç kişi ölmüş, bir kişi ise ağır yaralı. Saldırgan, vurduğu kişiyi daha önce tanıyordu" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA