CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Müdürlüğün açıklamasında, "Ankara'daki sağlık tesislerinde maymun çiçeği (Mpox) şüphesiyle karantinaya alınmış hiçbir hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratma amacı taşıyan asılsız bilgilerdir" denildi.

Yazılı açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastalar olduğu yönündeki haberlerin yayımlandığına dikkat çekildi. Bu nedenle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu ifade edilerek, "Ankara'daki sağlık tesislerimizde maymun çiçeği hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan herhangi bir hasta bulunmamaktadır. Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri, maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeleri şeffaf bir şekilde yapmaktadır. Halkımızın resmi açıklamalara itibar etmeleri ve asılsız söylentilere kapılmamaları önemlidir" denildi.

Kaynak: DHA