Şehrin trafik yoğunluğunu azaltmak, yaşam alanlarını genişletmek ve otopark kapasitesini artırmak amacıyla inşa edilen Anakent Otopark ve Meydan Projesi’nin kaba inşaatı tamamlandı. Projenin çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra hizmete girmesi planlanıyor.

Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı arasında bulunan eski Anakent İş Merkezi'nin yerine yapılan bu projede, alt katta otopark, üst katta ise meydan ve kafe alanları yer alıyor. Yeraltındaki otopark bölümünde toplamda 222 araç kapasiteli alan bulunurken, üst kısımda vatandaşların sosyalleşebileceği geniş bir meydan oluşturuldu. Meydanda ayrıca kafe, abdesthane ve bay-bayan WC'ler yer alıyor.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

"EN KISA SÜREDE HİZMETE SUNACAĞIZ"

Projenin tamamlandığını duyuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Anakent Otopark ve Meydan Projesinin inşaat çalışmaları sona erdi. Çevre düzenlemeleri tamamlandıktan sonra hizmete açmayı planlıyoruz. Esnaf yoğunluğunun yüksek olduğu bu bölgede araç park sorunu önemli bir konuydu. Bu otopark ile bu sorunu büyük ölçüde çözeceğiz. Ayrıca, bölgedeki sosyal alan eksikliğini gidermek amacıyla meydanı da hizmete sunuyoruz. Otoparkın üst kısmında vatandaşlarımızın oturup sohbet edebileceği yeni bir alan sağlıyoruz. İnşaat çalışmaları tamamlandı ve son rötuşlar yapılıyor. En kısa sürede hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA