Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen aşırı yağışların neden olduğu sel ve taşkınlara karşı önlemlerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki ev ve iş yerlerini korumak için gerekli tedbirleri alıyor. Bu doğrultuda, SASKİ Genel Müdürlüğü, kentin merkez ilçelerindeki dere yataklarını çamur ve rusubatlardan temizleyerek su akışını düzenledi ve ıslah çalışmalarına devam etti.

TONLARCA ATIK TEMİZLENDİ

McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması McLaren Racing ve OKX'in "Efsane Yeniden Doğuyor" Kaplaması

SASKİ, şiddetli yağışlarda derelerin taşıdığı yağmur sularının denize sorunsuz ulaşabilmesi amacıyla dikkatli bir temizlik çalışması yürüttü. Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan çalışmalarda, kutu menfezlerin temizliği gerçekleştirildi. Ekipler, güvenlik önlemleri alarak küçük iş makineleriyle menfezlere girip, tonlarca deniz kumunu kamyonlara yükleyerek uygun depolama alanlarına taşıdı.

22 YAĞMUR SUYU MENFEZİ TEMİZLENDİ

Samsun Golf Kulübü ile İncesu arasındaki sahil şeridinde gerçekleştirilen temizlikte, toplam 6 bin 390 metre uzunluğunda 22 adet yağmur suyu menfezi temizlendi. Ayrıca, SASKİ ekipleri, 11 adet atık su terfi merkezinde evsel katı atıkları toplayan tıkalı ızgaraları açarak pompaların bakımını yaptı.

Kaynak: DHA