Fusion Motorsport pilotu olan Alp Aksoy, 12-15 Eylül tarihleri arasında PF International Karting Pisti'nde yarışacak.

Dünyanın en eski karting yarışlarından biri olan Industrie Kupası'nda podyuma çıkan ilk ve tek Türk pilot olarak dikkat çeken Alp Aksoy, 2024 sezonunda Champions of the Future Serisi ile FIA Dünya Şampiyonası’nda mücadele etmeye devam ediyor. Genç pilot, FIA Dünya Şampiyonası’ndaki ilk yarışına İngiltere’deki PF International Karting Pisti’nde çıkacak ve Parolin Racing Kart takımıyla OK kategorisinde yarışacak.

Alp Aksoy'un Genç Yaşta Başarılı Yarış Kariyeri

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Alp Aksoy, yarış kariyerine 5 yaşında adım atmış bir sporcu olarak, Avrupa ve dünya karting şampiyonalarında aynı anda mücadele eden ilk Türk pilot olarak öne çıkıyor. Kısa sürede podyumlara çıkmayı başaran Aksoy, Türkiye Karting Şampiyonası, Türkiye Berat Türker Kış Kupası, CEE Avrupa Şampiyonası, WSK Super Master Series ve FIA Karting Avrupa Şampiyonası gibi birçok önemli seride başarılar elde etti.

FIA Dünya Şampiyonası’nda Önümüzdeki Yarış İngiltere’de

FIA Dünya Şampiyonası, genç pilotları üst serilere hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Dünya çapında yeteneklerin mücadele ettiği bu şampiyonada Alp Aksoy, 12-15 Eylül tarihlerinde İngiltere’nin PF International Karting Pisti’nde podyum mücadelesi verecek.

İkinci Yarış 25 Eylül’de İtalya’da

2010 yılından itibaren düzenlenen WSK Euro Series'in ikinci yarışı, 25 Eylül’de İtalya’nın Napoli şehrindeki International Circuit Napoli Sarno’da yapılacak. Daha önce bu seride Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris ve Álex Palou gibi başarılı pilotlar şampiyonluk yaşamıştı.

Kaynak: DHA