İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Müdürü Asım Baş'ın başkanlığında kentteki belediye başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Asım Baş, tarım sektöründe yeni bir dönemin başladığını belirtti ve yeni destekleme modellerinin ilk kez üretim döneminden önce duyurulduğunu vurguladı. 2025-2026-2027 üretim yıllarını kapsayan destekleme modellerinin, üreticilere hangi ürün için ne kadar destek alacaklarını önceden bilme imkânı sunduğunu ifade eden Baş, bu sayede çiftçilerin daha planlı bir üretim sürecine yönlendirileceğini söyledi.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Baş, destekleme rakamlarının yıllık olarak güncelleneceğini ve fark ödemesi yapılacağını belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen 13 stratejik ürün ve bir ürün grubunda etkin ve planlı destekleme yapılacağı bilgisini paylaşan Baş, ayni desteklemelerin nakdi ödemelere dönüştürüleceğini ve üreticilerin maliyetleri göz önünde bulundurularak destekleme rakamlarının her yıl güncelleneceğini belirtti. Ayrıca, yeni Hayvancılık Destekleme Modeli ile verim ve kalitenin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kaynak: DHA