Çil, “Alın daraltma cerrahisi öncesinde kişinin tüm yüz ve alın ölçümlerinin titizlikle yapılması gerekir. Elde edilen sonuçlara göre uygun bir planlama yapılarak, alın daraltma işlemi gerçekleştirilmelidir” dedi.

Prof. Dr. Çil, İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, alın daraltma işleminin son yıllarda popülerleştiğini vurgulayarak, bu tür cerrahi müdahalelerde kişinin uygun olup olmadığının değerlendirildiğini belirtti.

'CERRAHİ KARAR ÖLÇÜMLER SONUCUNDA VERİLMELİ'

Alın daraltma işlemi kararı vermeden önce, kişinin alın ve yüz ölçümlerinin doğru bir şekilde alınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çil, şunları söyledi: “Yüz, çeşitli estetik ünitelerden oluşur ve bu üniteler arasında karmaşık bir denge bulunur. Yüz genel olarak üç eşit parçaya ayrılır: saçlı deri ile kaş bölgesine kadar olan kısım, burun altına kadar olan kısım ve burun altı ile çene altı arasındaki kısım. Bu bölümler daha küçük estetik üniteler olarak detaylandırılabilir. Alın daraltma cerrahisi için uygunluk, bu ölçümler doğrultusunda değerlendirilmelidir. Yanlış planlama estetik açıdan istenmeyen sonuçlara yol açabilir.”

'2-3 CM GENİŞLİĞİNDE ALIN CİLT BÖLÜMÜ ÇIKARILIR'

Alın daraltma cerrahisinin genellikle genel anestezi altında yapıldığını belirten Prof. Dr. Çil, “İşlem sırasında, saçlı deri kenarında bir kesik açılarak, yaklaşık 2-3 cm genişliğinde bir cilt bölümü çıkarılır. Dikişler, saç çizgisiyle birleşen kısımda kalacak şekilde planlanır, bu sayede ameliyat izlerinin zamanla belirginleşmesi engellenir” dedi.

'İŞLEM YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRÜYOR'

Alın daraltma işleminin yaklaşık 2 saat sürdüğünü belirten Prof. Dr. Çil, “Cilt dikişleri eriyebilen türde kullanılmışsa, hastaların dikişlerini aldırmaları gerekmez. Ameliyat sonrası bölge, pansumanla kapatılır ve bandaj ile sarılır. Genellikle birkaç gün içinde saç yıkanabilir. Ameliyat sonrası 1 hafta ile 10 gün arasında özel bandajların kullanılması önerilir” diye konuştu.

'GERGİNLİK AĞRISI OLUŞABİLİR'

Cerrahiden sonraki dönemde oluşabilecek ağrılara da değinen Prof. Dr. Çil, “Germe ameliyatlarında, yapılan germe miktarına bağlı olarak gerginlik ağrısı meydana gelebilir. Ağrılar geçene kadar ağrı kesici kullanımı gerekli olabilir” dedi.

'ALIN FAZLA GERİLİRSE SAÇ DÖKÜLMESİ OLABİLİR'

Prof. Dr. Çil, alın fazla gerildiğinde saç dökülmesi yaşanabileceğini belirterek, “Alın daraltma işlemi sırasında, saçlı deri fazla gerilmişse, bu bölgelerde saç dökülmesi veya azalması gibi sorunlar yaşanabilir” uyarısında bulundu.

'ALNIN ÜST KISMINA SAÇ EKİMİ YAPILABİLİR'

Alın bölgesinin, saç çizgisinin normalden daha gerisinde başladığı durumlarda, saç ekimi yapılabileceğini ifade eden Prof. Dr. Çil, “Alnın üst kısmına yapılan saç ekimi, saç bitim çizgisini daha aşağıya çekerek, geniş alın görünümünü azaltabilir” dedi.

'HERKES İÇİN UYGUN OLMAYABİLİR'

Son olarak, alın daraltma cerrahisinin her birey için uygun olmayabileceğini belirten Prof. Dr. Çil, “Özellikle saç dökülmesi sorunları olan kişiler ve erkeklerde, bu işlem uygun olmayabilir. Alın daraltma işlemi, kişinin tüm yüz ve alın ölçümlerine göre değerlendirilmelidir” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Sağlık Bakanlığı, Ağız ve Diş Sağlığına Dair Önerilerini Paylaştı Sağlık Bakanlığı, Ağız ve Diş Sağlığına Dair Önerilerini Paylaştı

Kaynak: DHA