Efeler'de Ücretsiz Sanat Kursları İçin Başvurular Başladı Efeler'de Ücretsiz Sanat Kursları İçin Başvurular Başladı

Bu nedenle emeklilik sistemini daha adil, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırmalıyız," dedi. Güler, emeklilik yaşının Avrupa ülkelerinde genellikle 65 veya daha yüksek olduğunu belirterek, Türkiye'nin emeklilik yaşını ve prim miktarını bu kriterlere uygun hale getirmesi gerektiğini ifade etti.

Güler ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarıldığını ve bu desteğin devam etmesi gerektiğini belirtti. Emeklilik sistemiyle ilgili yasal düzenlemelerin henüz hazır olmadığını, ancak bu konunun geniş bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi ve bazı davaların doğrudan Yargıtay'a gönderilmesi gibi konulara da değinen Güler, bu konularda şu anda bir düzenleme bulunmadığını ifade etti. Pandemi sonrası bazı sektörlerde esnek çalışma modellerinin önerildiğini belirten Güler, mevcut durumda haftalık çalışma saatleriyle ilgili bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Yargı süreçleriyle ilgili olarak, bazı suç dosyalarının doğrudan Yargıtay'a gitmesiyle ilgili öneriler bulunduğunu, ancak bu konuda kesin bir düzenlemenin gündemde olmadığını belirtti. Güler, yargı süreçlerinin daha hızlı tamamlanabilmesi için çeşitli önerilerin olduğunu, ancak bu önerilerin yargı hakkının ihlal edilmemesi şartıyla değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA