3 bin 965 metre uzunluğundaki tünelin birinci tüpü tamamlanma aşamasına geldi. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, tünelin önemli bir aşamaya geldiğini duyurdu.

Yüksekova’yı Van-Hakkari Devlet Yolu’na bağlayan ve toplam uzunluğu 16,3 kilometreyi bulan tünel, ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tünel, Yüksekova-Hakkari arasındaki seyahat süresini 1 saat 15 dakikadan 50 dakikaya düşürecek. Salih Özdemir, tüneldeki çalışmaların 3 vardiya şeklinde sürdüğünü belirtti ve bölgenin zorlu kış şartları nedeniyle inşaat sezonunun kısa olduğunu vurguladı.

Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı Otomobildeki Kazada Bisikletli Çocuk Ağır Yaralandı

Tünelin son 700 metresinde asfaltlama işlemlerinin sürdüğünü ifade eden Özdemir, aynı zamanda tünelin aydınlatma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. "Memleketimizin yolları ve tünelleri güzelleşiyor. En kısa zamanda bu tünelin hizmete gireceğine ve trafik yükünü büyük ölçüde rahatlatacağına inanıyorum," dedi. Ayrıca, projenin tamamlanmasının yakıt tasarrufu sağlayacağına da dikkat çekti. Özdemir, tünelin inşasında emeği geçen tüm kişilere teşekkür etti.

Kaynak: DHA