Sinanpaşa ilçesine bağlı Kırka beldesinde dün başlayan ve bugün kontrol altına alınan orman yangınının ardından soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangına 1 uçak, 1 helikopter, 22 arazöz, itfaiye araçları, iş makineleri, drone ve diğer ekipmanlar ile toplam 37 araç ve 95 personelle müdahale edildi. Yangında yaklaşık 20 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Afyonkarahisar Valiliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yangına İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda, yangının ilk anlarından itibaren müdahale edildiği belirtildi.

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

'YANGINA SEBEP OLACAK DAVRANIŞLARDAN KAÇINILMALI'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'ne yapılan ihbarın ardından olay yerine, Kırka, Akharım, Taşoluk, Ahmetpaşa, Fethibey, Gazlıgöl, Sülün, Düzağaç, Büyükkalecik ve Serban beldeleri ile Afyonkarahisar, Şuhut, Çay, Hocalar, Kızılören, Sandıklı ve Sinanpaşa Belediyelerinden çok sayıda itfaiye aracı, iş makinesi ve personel sevk edilmiştir. Ayrıca, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nden destek ekipler de görevlendirilmiştir. İl Özel İdaresi iş makinelerinin de desteğiyle, kamu kurum ve kuruluşlarının araç ve ekipmanlarıyla yangına toplam 37 araç ve 95 personel ile havadan ve karadan müdahale edilmiştir. Yüksek hava sıcaklıklarının etkili olduğu bu günlerde, vatandaşlarımızın ormanlık alanlarda, piknik ve mesire yerlerinde ateş yakılmaması ve yangına neden olabilecek her türlü olumsuz davranıştan kaçınılması önemle rica olunur."

YANGINLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sinanpaşa'nın Kırka beldesindeki yangına ilişkin olarak, sigara izmaritinden kaynaklandığı değerlendirilen yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. Şüphelinin ifadesi alınmak üzere savcılığa sevk edileceği bildirildi.

Kaynak: DHA