Olay, İstanbul'da yaşayan H.Ö.'nün ailesiyle birlikte Kayseri'deki ablası F.Ö.'yü ziyarete geldiği sırada yaşandı. İki kardeş, Hürmetçi Sazlığı'na yılkı atlarını görmeye gittiler. Burada, yılkı atlarının sahibi olduğunu iddia eden A.K., H.Ö. ve ailesinden fotoğraf çekimi için ücret istedi. 

Para ödemeyi reddeden H.Ö. ile A.K. arasında tartışma çıktı. Tartışmaya A.K.'nin çalışanları da dahil oldu. Arbede sırasında H.Ö. ile A.K.'nin çalışanları arasında kavga çıktı ve araçlarına zarar verildi. 

Olayın ardından serbest bırakılan şüphelilere tepki gösteren F.Ö., "Arabayı ilerletince külhanbeyi gibi atlarla arkamızdan koşturarak çevrelediler. Oğlumda bu durumun travma kalmasından korkuyorum. 2 gündür uykuya zor geçiş yapıyor" dedi. 

Rize'de Dereye Kireç Döken Kişiye 464 Bin 585 Lira Ceza Rize'de Dereye Kireç Döken Kişiye 464 Bin 585 Lira Ceza

F.Ö., şüphelilerin serbest bırakılmasına karşı olduğunu belirterek, yaşadıklarının ardından çocuğunun travma geçirdiğini ve 2 gündür uykuya zor geçtiğini ifade etti. 

Kayseri'de yaşanan bu olay, yılkı atlarını görmek isteyen ziyaretçiler ile atların sahipleri arasında yaşanan gerginliği gözler önüne sermektedir. Yetkililerin, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri alması ve taraflar arasındaki iletişimi güçlendirmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA