GÜNDEM

Zonguldak'ta 30 Ağustos Kutlamalarında Madenciler Öne Çıktı

Zonguldak'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanı madenciler de törenlere katıldı.

Abone Ol

İş kıyafetleriyle kortejde yer alan madenciler, vatandaşların büyük takdirini topladı.

Kutlamalar Gazipaşa Caddesi'nde düzenlendi ve etkinlikler İstiklal Marşı ile başladı. Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Geçit törenine, resmi ekiplerin yanı sıra TTK'da çalışan madenciler de katıldı. Madenciler, iş kıyafetleriyle yürüyerek büyük alkış aldı.

Törene, 19 yıldır her ulusal bayramda katıldığını belirten Çetin Yılmaz ve annesi Yaşare Yılmaz da katıldı. Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nun vatandaşların bayramını kutladığı sırada selam duran Yılmaz ve annesi, kortej geçişinde de yürüyerek dikkat çekti. Çetin Yılmaz, "Ne mutlu Türküm diyebilene" yazılı pankartıyla protokolü selamladı.

Çetin Yılmaz, yaptığı pankart ve rozetlerle ilgili olarak, "Ülkemi, insanları ve kendimi seviyorum. Her yıl rozet yaptırıyorum çünkü Ata'ma vefa ve Allah'a iman borcumuz var. Başka kimseye borcumuz kalmasın. Her sene bayrağımı taşırım, rozet yaptırırım. O kadar kişinin de rozetleri kabul etmesi beni onurlandırıyor. 19 yıldır annemle birlikte bu etkinliklere katılıyoruz" dedi. Yaşare Yılmaz ise, "Mutlu oluyoruz. Milletimi ve devletimi seviyorum. Onlar iyi oldukça biz de iyi oluyoruz" şeklinde konuştu.