Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ABD'nin Chicago Üniversitesi'nin iş birliğiyle yürütülen kazılar, depremlerin ardından yeniden başladı.

Zincirli Mahallesi'nde, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan höyüğün kazı çalışmalarında, 6 Şubat'taki depremler sonucu köylüler tarafından kullanılan iki ahırın yıkılmasıyla ortaya çıkan büyük taş duvar temelleri üzerine odaklanıldı. Bu alanda, Chicago Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Schloen'in başkanlığında ve kazı eş direktörü Virginia Herrmann'ın liderliğinde, 25 kişilik bir ekip tarafından yürütülen kazı çalışmaları başladı.

Zincirli Höyük Kazı Alan Sorumlusu Arkeolog Bilgehan Usta, bu yıl yapılan kazı çalışmalarının, gelecekteki kazı sezonları için modern tabakaların temizlenmesine yönelik olduğunu belirtti. Depremin ardından bölgeyi iki hafta içinde ziyaret ettiklerini ve arkeolojik katmanlarda herhangi bir hasar tespit etmediklerini, toprağın altındaki tüm kalıntıların güvende olduğunu ifade etti. Usta, bu sezon İtalyan arkeologlar da dahil olmak üzere toplam 25 kişilik bir ekibin görev aldığını ve kazı alanında ortaya çıkarılan çanak çömlek parçalarının laboratuvar çalışmalarında birleştirilmesine devam edildiğini aktardı.

Kaynak: DHA