Olayla ilgili olarak 2 şüpheli gözaltına alındı; Aytekin Ç. tutuklanırken, Eyüp S. adliyeye sevk edildi. Eyüp S.'nin yakalandığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 26 Ağustos Pazartesi günü Zeytinburnu’nda meydana geldi. F.V.’yi telefonla arayan kişiler, kendilerini polis olarak tanıtarak terör örgütünün banka hesaplarını ele geçirdiğini ileri sürdü. Bu kişilere inanan F.V., evindeki ziynet eşyalarını ve parayı bir poşete koyarak beklemeye başladı. Dolandırıcılar, kapıya geldiklerinde poşeti alarak "Operasyon bitince eşyaları size iade edeceğiz" diyerek evden ayrıldı. Dolandırıldığını fark eden mağdur, polisi arayarak yardım talep etti.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, poşeti alan Aytekin Ç.'yi (24) yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Aytekin Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekipler, dolandırıcılığı organize eden Eyüp S.'yi (23) de yakalamak için operasyon düzenledi. Şüphelinin evinin önünde pusu kuran polis, Eyüp S.’yi gözaltına aldı. Eyüp S.'nin yakalandığı anlar bir güvenlik kamerasına yansıdı.

Şüphelinin evinde yapılan aramada 215 bin lira ve bin 500 dolar ele geçirildi. Ayrıca, Eyüp S.'nin daha önce 16 suç kaydı olduğu ve 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Eyüp S. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA