GÜNDEM

Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu Eğitime Açıldı

Hatay İskenderun`da, Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun ikiz çocukları ve eşi için yaptırdığı Zeynep Deniz Cavide Şahutoğlu Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete girdi.

Abone Ol

6 Şubat depreminde ikiz çocukları Zeynep (11) ve Deniz’i, eşi Cavide Şahutoğlu’nu (44) kaybeden Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun yaptırdığı okul, Pirireis Mahallesi’nde 12 derslikli olarak inşa edildi. Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti ve CHP Hatay milletvekilleri, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ilçe belediye başkanları, Şahutoğlu ailesi, davetliler, okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Dr. Şahutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminin kendileri için büyük bir yıkım olduğunu belirterek, “O gün, hayatımıza renk katan, geleceğe umutla bakan canlarımızı yitirdik. Bu acıya merhem olmak ve kaybettiklerimizin anısını yaşatmak için, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim ve bilimle çağdaşlaşma felsefesinden yola çıkarak bu okulun inşasına karar verdik” dedi.

Vali Mustafa Masatlı ise, “6 Şubat'ta hayatımızın her alanında derin izler oluştu. Kaybettiğimiz canlarımıza, özellikle Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Yılmaz Şahutoğlu’nun bu okul için gösterdiği çaba, bizi duygulandırdı. Bu okul, gelecekte nice Deniz’lerin, Zeynep’lerin yetişmesine vesile olacak. Birlik ve dayanışma içinde daha güçlü bir toplum inşa etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde Dr. Şahutoğlu’na, eğitime katkılarından dolayı plaket verildi. Protokol üyeleri ve Dr. Şahutoğlu, okulun açılış kurdelesini keserek, sınıfları gezdi ve öğrencilerle sohbet etti.