Tağraf, son yıllarda yapılan bilimsel araştırmaların, kurkumin ve piperinin beyin sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini gösterdiğini belirtti.
Diyetisyen Tağraf, kurkuminin Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklarda beta-amiloid plaklarının birikimini azaltabileceğini ve bu sayede sinir hücrelerini koruyabileceğini ifade etti. Karabiberde bulunan piperinin ise sinir hücrelerine fayda sağladığını ve aynı zamanda kurkuminin emilimini artırdığını vurguladı.
“Kurkumin zencefilden elde edilen bir polifenol olup, antienflamatuar, antioksidan ve nöroprotektif özelliklere sahiptir” diyen Tağraf, “Kurkuminin Alzheimer gibi hastalıklarda beyindeki beta-amiloid plakların birikimini ve nöronal inflamasyonu azaltma potansiyeli üzerine yapılan araştırmalar devam etmektedir. Antioksidan özellikleri sayesinde, beyindeki oksidatif stresi azaltarak sinir hücrelerini koruyabilir” açıklamasında bulundu.
Piperinin karabiberde doğal olarak bulunduğunu belirten Tağraf, “Piperin, sinir hücrelerinde antienflamatuar etkiler göstererek nörodejeneratif süreçlerin ilerlemesini yavaşlatabilir. Ayrıca, kurkuminin vücut tarafından emilmesini artırarak etkisini güçlendirdiği bilinmektedir” dedi.
Kurkumin ve piperinin faydalarından yararlanmak için uzman desteğinin önemli olduğunu ifade eden Diyetisyen Tağraf, “Kurkumin ve piperinin etkin dozları, uzun vadeli etkileri ve olası yan etkileri hakkında uzman yardımı almak önemlidir. Bu doğal bileşiklerin nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde potansiyel olarak yeni bir yaklaşım sunabileceği düşünülmektedir” şeklinde konuştu.