Perşembe günü yapılan açıklamalara göre, uçağın düşüşü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı saldırıları sırasında meydana geldi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, kazayla ilgili bir soruşturma başlattığını duyurdu. Ölen pilotun Aleksey ‘Moonfish’ Mes olduğu bildirildi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Olay sonrası bir açıklama yapan Zelenski, Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Oleshchuk'u görevden aldığını belirtti. Zelenski, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanı'nı değiştirmeye karar verdim. Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış gruplarının savaşçılarına ve hava savunma birimlerine olan minnettarlığımı ifade ediyorum. Ukrayna için gerçekten savaşan herkese teşekkür ediyorum. Aynı şekilde komuta kademesi için de geçerli; kendimizi güçlendirmeliyiz ve personele iyi bakmalıyız. Tüm savaşçılarımıza iyi bakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA