GÜNDEM

Zabıt Katibinin Zimmetine Geçirdiği İddia Edilen 1 Milyon TL Teminat

Kayseri Adliyesi'nde bir mahkeme kalemine verilen yaklaşık 1 milyon TL teminat ödemelerini zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan zabıt katibi Alpaslan Teke, ilk duruşmada suçun 'güveni kötüye kullanma' kapsamında kaldığı gerekçesiyle suç vasfının değişmesi ihtimali ile tahliye edildi.

Abone Ol

Olay şu şekilde gelişmiştir: Kayseri Barosu avukatlarından Niyazi Ünalmış, taraf olduğu bir tapu iptali ve tescil davası dosyasında UYAP üzerinden yaptığı incelemede, Kayseri 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada teminat olarak verdiği 250 bin TL'nin mahkemede görevli zabıt katibi Alparslan Teke'nin hesabına geçtiğini belirledi. 

Avukat Ünalmış'ın yaptığı şikayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında mahkeme kaleminde katibin yaptığı tüm işlemler incelemeye alındı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında gözaltı kararı verilen zabıt katibi Alparslan Teke, 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmıştı. 

İlk duruşmada ise Teke, suçun 'güveni kötüye kullanma' kapsamında kaldığı gerekçesiyle suç vasfının değişmesi ihtimali ile tahliye edildi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. 

Yani özetle, zabıt katibi Alparslan Teke'nin mahkeme kaleminde bulunan yaklaşık 1 milyon TL'lik teminat ödemelerini kendi hesabına geçirdiği iddia edilmiş, ancak ilk duruşmada suçun güveni kötüye kullanma kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle Teke tahliye edilmiştir. Soruşturma halen devam etmekte ve suç vasfının değişip değişmeyeceği konusunda karar verilmesi beklenmektedir.