Ziyarette, ikonik pozlarını tekrar veren Dikeç ve Seçer, bu özel anı ölümsüzleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın ve Dikeç’in antrenörü Erdinç Bilgili'nin de hazır bulunduğu görüşmede, Başkan Seçer, Dikeç'in dünya çapında elde ettiği başarıdan dolayı kendisini tebrik etti. Seçer, Dikeç'in atışlarının hafızalarda kaldığını belirterek, "Türkiye'yi dünyaya tanıttığınız için teşekkür ederiz. Mersin'de önceki dönemlerde bulunmanız, şehirde 'fahri Mersinli hemşerimiz' olarak kabul edildi ve bu da bizleri gururlandırdı" dedi.

Kartal'da 4 Katlı Binanın Çatısı Alev Alev Yandı Kartal'da 4 Katlı Binanın Çatısı Alev Alev Yandı

Yusuf Dikeç, hem Mersin hem de Türkiye adına bu başarıyı elde etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. "Dünyanın böyle bir sporcuyu kabul etmesi, büyük bir gurur" diyen Dikeç, ikonik pozunun 24 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu açıkladı. 2011 Dünya Şampiyonası'nda da aynı pozisyonu aldığını belirten Dikeç, olimpiyat ruhuna uygun, doping ve ekipman kullanımının olmadığı, saf ve doğal başarıyı dünya sporunun kabul ettiğini söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Seçer, Yusuf Dikeç ile birlikte ikonik pozunu tekrar verdi. Dikeç, olimpiyatlarda giydiği tişörtü imzalayarak Seçer'e hediye etti. Başkan Seçer de Dikeç'e, Roma mitolojisinde çiçek ve bahar tanrıçası Flora'nın büstünü hediye etti.

Kaynak: DHA