Beyazıt, 15 Temmuz gecesinin, Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Milletvekili Beyazıt, "15 Temmuz gecesi, şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olarak hafızalara kazınan; ezanlar dinmesin, ay yıldızlı şanlı bayrağımız inmesin diyerek demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan, istiklali ve istikbali uğruna canını hiçe sayan cesur milletimizin kahramanlık destanıdır. Milletimiz verdiği mücadele ile demokrasiden, istiklalinden, istikbalinden ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha ilan etmiştir," ifadelerini kullandı.

Beyazıt, Türk milletinin 15 Temmuz’da sergilediği duruşla birlik ve beraberlik içerisinde tam anlamıyla millet olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini belirtti. "Milletin zaferi ile sonuçlanan 15 Temmuz’da bizler genciyle yaşlısıyla birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi mücadelesi vererek, milletimiz tam anlamıyla tüm dünyaya örnek olmuştur," dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen milletin, devletin bölünmesine izin vermeyeceklerini gösterdiğini belirten Beyazıt, 15 Temmuz'un vatan üzerinde hain planlar yapmaya çalışanlara, Türkiye düşmanlarına ders niteliğinde olduğunu ifade etti.

Beyazıt, "Milli irade ve demokrasi uğruna, ezanımız, bayrağımız ve değerlerimiz uğruna, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna, güçlü ve büyük Türkiye aşkıyla milletimizin 15 Temmuz'da yazdığı destan sıradan bir darbe teşebbüsü ve onu bastırma hikayesi değildir. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak isteyenleri şanlı direnişle hüsrana uğrattığımız gündür 15 Temmuz," diye konuştu.

Beyazıt, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı demokrasimizin güçlenmesi ve şehitlerimizin ve gazilerimizin hatırlanması için sembol niteliğinde olduğunu söyledi. "Gözlerinde ve yüreğinde vatan sevgisiyle, canlarını siper ederek, vatanımız birlik ve beraberliği için milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin istiklâline ve istikbaline sahip çıkarak destan yazan 15 Temmuz Kahramanlarımızı unutmayacağız. 15 Temmuz hain darbe girişiminde destan yazan şehitlerimizi, gazilerimizi, meydanları dolduran kahramanlarımızı hep kalbimizde yaşatacağız," ifadelerine yer verdi.

Tokat Bakkallar Odası’ndan 2 Bin Kişilik Ahilik Pilavı İkramı Tokat Bakkallar Odası’ndan 2 Bin Kişilik Ahilik Pilavı İkramı

Kaynak: Bülten