SPOR

Yunusemre Belediyespor’dan Amatör Spor Kulüplerine Büyük Destek

Manisa'da Yunusemre Belediyespor, 2024-2025 futbol sezonunda Süper Amatör Lig’e katılmama kararı alarak amatör spor kulüplerine destek olma yolunda önemli bir adım attı.

Abone Ol

Kulüp Başkanı Bülent Kanik, bu sezon için ayrılan bütçenin amatör kulüplere aktarılacağını açıkladı.

Başkan Kanik, amatör spor kulüplerine maddi ve manevi destek sağlama hedefiyle bu kararı aldıklarını belirtti. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın göreve seçilmeden önce amatör kulüplere daha fazla destek vereceğinin sözünü verdiğini hatırlatan Kanik, "Başkanımızın talimatıyla, bu sezon Süper Amatör Lig’e katılmama kararı aldık. A takım için ayrılan bütçeyi, ilçe sınırlarımız içerisindeki amatör spor kulüplerine yönlendireceğiz" dedi.

Bülent Kanik, amatör spor kulüplerine yönelik nakdi yardımların en kısa zamanda yapılacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca, kulüp olarak tüm altyapı kategorilerinde liglere katılacaklarını ve genç yetenekleri Türk futboluna kazandıracaklarını ifade etti. Kanik, amatör ligde mücadele eden tüm kulüplere başarılar dileyerek, "Amatör spor kulüplerimiz için somut adımlar atmaya ve sorunların çözümü için samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.