GÜNDEM

Yunusemre Belediyesi, Ekonomik Zorluklar Karşısında Çalışanlarını Destekliyor

Manisa Yunusemre`de, Belediye Başkanı Semih Balaban'ın öncülüğünde, HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası ile yapılan görüşmeler sonucunda, belediye işçilerine yüzde 15 oranında ara zam yapıldı.

Abone Ol

Bu zam kararı, 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve yaklaşık 1300 çalışanı etkileyecek. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, "Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen işçilerimizin yanındayız. Gönül isterdi ki daha fazlası olsun" diyerek, ekonomik zorluklar içerisinde olan işçilerinin refahını gözettiğini belirtti. 

Yunusemre Belediyesi, çalışanlarının hayat standartlarını korumak ve onları ekonomik sıkıntılardan korumak için önemli bir adım atmıştır. Yaşanan tüm zorluklara rağmen, belediye yönetimi işçilerin yanında olduklarını ve onların refah seviyesini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulamışlardır. 

Belediye Başkanı Semih Balaban, Hizmet-İş Sendikası Manisa 1 No'lu Şube Başkanı Rahmi Okan Polat ve yönetimini makamında ağırladı. Ayrıca Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu, Haydar İzci ve MAYEB Genel Müdürü Cahit Kaplan da bu ziyarette hazır bulundu.  Bu görüşmede, yüzde 15'lik ara zam kararının detayları ele alındı ve işçilerin refahı için atılan bu adım tüm taraflar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yunusemre Belediyesi'nin bu hamlesinin, çalışanlarına verdiği değeri ve onların ekonomik zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için gösterdiği hassasiyeti açıkça gösterdiği söylenebilir. Özellikle zorlu ekonomik koşulların hüküm sürdüğü bir dönemde, işçilerin refah seviyesini korumaya yönelik bu adım oldukça önemlidir.