GÜNDEM

Yüksekova'da Yolcu Uçağı Pistten Çıktı

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına dair şu detaylar bilinmektedir:

Abone Ol

AJet'e ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Ankara'dan saat 11.20'de kalkış yaparak Yüksekova'ya saat 13.15'te iniş yaparken, aşırı yağış ve ıslak pist nedeniyle pistten çıkmıştır. Uçağın ön tekerleği çamura saplandığı için, uçak pist dışına kaymıştır.

Kazanın gerçekleştiği sırada, uçakta yolcu ve mürettebat bulunmaktaydı . Buna rağmen, yolcu ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilmiştir.

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Esenboğ Havalimanı'ndan saat 11.20'de kalkan VF4316 uçuş kodlu uçağımızın Hakkâri Yüksekova Havaalanı'na saat 13.15'te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle ön tekerleği çamura saplanmıştır. Yolcularımızın sağlık durumu iyi. Misafirlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" demiştir 

Şu an için, kazanın tam nedenleri ve sonuçları hakkında daha fazla detay paylaşılmamıştır. Ancak aşırı yağış ve ıslak pist koşullarının kazaya neden olduğu anlaşılmaktadır. Uçağın durumu ve ne zaman kurtarılacağı konusunda da bilgi verilmemiştir. Yetkili kurumların kaza soruşturmasını sürdürüyor olması muhtemeldir.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasında, AJet'e ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıkmıştır. Aşırı yağış ve ıslak pist koşullarının kazaya neden olduğu anlaşılmaktadır. Yolcu ve mürettebatın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilmiştir, ancak uçağın durumu ve kurtarma operasyonları hakkında detaylı bilgi paylaşılmamıştır. Yetkili kurumların kaza soruşturmasını sürdürdüğü tahmin edilmektedir.