GÜNDEM

Yüksekova'da Kapı Kapı Dolaşıp, Kanser Taraması Yapıyorlar

Hakkari Yüksekova`da İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki kadınlara yönelik kapsamlı bir kanser taraması ve bilgilendirme kampanyası yürütüyor.

Abone Ol

Bu çalışma kapsamında sağlık ekipleri, ilçenin en ücra köylerine kadar gidip, kadınları evlerinde ziyaret ederek meme, rahim ve kalın bağırsak kanserleri hakkında detaylı bilgiler veriyor. 

Sağlık ekipleri, köylerde kapı kapı dolaşarak kadınları kanser türleri, özellikle de sık görülen meme kanseri konusunda bilinçlendiriyor. Bilgilendirme ve ikna çalışmalarının ardından, kadınlar araçlarla ilçe merkezindeki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) getiriliyor.  Burada ise kadınlara başta meme kanseri olmak üzere rahim ve kalın bağırsak kanserleri için kapsamlı tarama testleri yapılıyor. 

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün verilerine göre, bu kapsamlı çalışma sayesinde şimdiye kadar 4 bin kadına kanser taraması yapıldı.  Sağlık ekipleri, ilçe genelindeki tüm kadınlara ulaşmayı hedefleyerek, erken teşhis ve tedavi olanağı sunmayı amaçlıyor.

Bölgedeki kadınlar arasında kanser farkındalığını artırmak ve erken teşhis olanağı sağlamak için yürütülen bu kapsamlı saha çalışması, Yüksekova'da önemli bir sağlık projesi olarak öne çıkıyor. Sağlık Bakanlığı ve yerel yönetimlerin işbirliği ile gerçekleştirilen bu proje, özellikle kırsal kesimlerdeki kadınların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırması ve erken teşhis olanağı sağlaması bakımından önem taşıyor.