Bitlis’e yaptığı ziyaret sırasında, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Kılıç, demokratik süreçlere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, "Belediye başkanları arasında ayrım yapmak, onları partisine göre iyi ya da kötü olarak sınıflandırmak doğru değildir. Bu, aslında onları seçenleri ayrıştırmaktır. Demokratik süreçlere saygı duymalıyız" dedi.

Siyaseti Halkın İçinde Yapmak Gerekiyor

Kılıç, siyasetçilerin halkın içinde, sahada çalışması gerektiğini ifade etti. Bitlis’in tarımsal potansiyelini değerlendirirken, maliyetlerin köylülerin üretiminden uzaklaştığını ve bu durumun köylüyü üretimden uzaklaştırdığını belirtti. "Sırça saraylarda, rahat koltuklarda siyaset yapılmaz. Siyaseti sahada, halkın içinde yapmak gerekir" diyen Kılıç, esnaf, çiftçi ve hayvan üreticilerinin yanında olarak, piyasadan haberdar olmanın önemine değindi.

Enflasyon ve Tarım Sorunları

Kılıç, enflasyon ve köylülerin karşılaştığı zorluklar hakkında da konuştu. Türkiye’de enflasyon oranının yüksek olduğunu belirten Kılıç, köylülerin emeğine adil bir fark verilmediğini ifade ederek, bu durumun adaletsizlik yarattığını ve üreticiyi kaderine terk ettiğini söyledi. "Enflasyon oranı yüzde 75 iken köylünün emeğine yüzde 12 fark vermek adaletsizliktir. Bu durum tarımsızlaşmaya ve topraksızlaşmaya yol açabilir" şeklinde konuştu. Ayrıca, hükümete acil çağrıda bulunan Kılıç, köylülerin ürününe verilen fiyatların tüm maliyetlerle birlikte enflasyon farkını ve refah payını kapsaması gerektiğini vurguladı.

Gazze ve Uluslararası Sorumluluk

Gazze’de yaşanan olaylar hakkında da görüşlerini paylaşan Kılıç, İsrail’in Gazze’deki kadın ve çocuklara yönelik saldırılarını kınadı. ABD’nin İsrail’e ek silah desteği sağlamasını eleştiren Kılıç, bu durumun soykırıma ortak olma anlamına geldiğini belirtti. "İslam ülkelerini bir kez daha duyarlı olmaya ve birlik olmaya davet ediyoruz" diyerek, uluslararası sorumluluk çağrısında bulundu.

Belediye Başkanlarının Ayrıştırılması

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Hükümet dışındaki partilerin belediye başkanlarına uyguladığı baskılara da değinen Kılıç, bu belediye başkanlarının partilerine ve bayraklarına bakılmaksızın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, "Belediye başkanlarını ayrıştırmak, onları seçenleri ayrıştırmak anlamına gelir. Devletin yasaları önünde herkes eşittir. Bu yüzden belediye başkanlarına, partisine bakılmaksızın büyük bayrağımızın altında sahip çıkılmalıdır" diye ekledi.

Toplantının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suat Kılıç, Bitlis’ten ayrıldı.

Kaynak: DHA