10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Festivalin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Yörük olmak tarih yazmaktır" ifadelerini kullanarak etkinliğin önemini vurguladı. Gecede ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Ayşe Dinçer bir konser verdi.

Kardeş Şehir Protokolü İmzalandı

Açılış töreninde, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kırgızistan Cumhuriyeti Çolpan-Ata Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Bu, Antalya'nın imzaladığı 12. kardeş şehir protokolü oldu ve Başkan Muhittin Böcek ile Çolpan-Ata Belediye Başkanı Satarov Daniyar Satarovich tarafından gerçekleştirildi.

Coşkulu Açılış

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başkan Muhittin Böcek, konuşmasında "Yörük olmak tarih yazmaktır. Biz, bu tarihi hep birlikte yazmaya devam edeceğiz. Geleneğimizi korurken geleceğe yön veren, köklerimizden aldığımız güçle dünyaya açılan bir toplum olarak var olmaya devam edeceğiz. Bugün burada attığımız her adım, yarınlarımızı şekillendiren birer tuğla olacaktır" dedi.

Ayşe Dinçer'den Unutulmaz Konser

Açılış töreninin ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Ayşe Dinçer sahne aldı. Hareketli şarkılarıyla festivale katılanlara unutulmaz anlar yaşatan Ayşe Dinçer, müzik şöleni sundu ve halkın büyük ilgisini çekti.

Gün Boyu Etkinlikler

Festivalin ilk günü, 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 özerk Türk Cumhuriyeti ve 9 Türklerin yoğun yaşadığı ülkeden toplam 19 katılımcının yer aldığı renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. 35 belediye, 59 Yörük Türkmen Derneği ve 25 geleneksel el sanatçısının katılımıyla gerçekleşen festivalde, çeşitli müzik ve gösteriler düzenlendi. Etkinlikler arasında Uygur Halk Derneği sahne gösterileri, Bolu Belediyesi Köroğlu Halk Oyunları ekibi, Azerbaycan Kültür Merkezi Halk Dansları Topluluğu, Kazakistan Tokyrauyn Tolkyny Halk Topluluğu ve Kırgızistan canlı müzik konserleri öne çıktı. Ayrıca, Azerbaycan'dan Asghar Safipour'un Şirin Dil Müzik Konseri, Tacikistan, Mersin, Muğla, Ankara ve İstanbul'dan gelen Yörük dernekleri halk oyunları gösterileri de yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı THM Orkestrası sanatçıları Merve Kalay ve Egemen Balhan da muhteşem bir konser verdi.

Kaynak: DHA